Početak / VIJESTI / POLITIKA / Bosić razgovarao s francuskim ambasadorom u BiH
Bosić razgovarao s francuskim ambasadorom u BiH

Bosić razgovarao s francuskim ambasadorom u BiH

08.02.2018. / 14:18h Politika – PSBiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom o produbljivanju saradnje dviju država, kao i o potrebi intenziviranja saradnje između parlamenata BiH i Francuske.

Ambasador Rousson interesovao se za političke prilike, posebno u svjetlu predstojećih izbora i pokušaja da se izmijeni Izborni zakon BiH.

 

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i sigurnosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Po Bosićevim riječima, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.

 

Tokom susreta izražena je obostrana zabrinutost zbog lošeg funkcionisanja pravosuđa u BiH. Sagovornici su naglasili neophodnost provođenja hitnih reformi kako bi profunkcionisala borba protiv korupcije i visokog kriminala koji izjeda društvo.

 

Zajednički su osuđene politike koje konstantno stvaraju krizu i nestabilnost. Takve politike vode narode u izolaciju i doprinose problemu iseljavanja najproduktivnijeg dijela stanovništva, upozoreno je na sastanku zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića s ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom, saopćeno je iz iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

 

(Vijesti.ba / FENA)

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh