Početak / VIJESTI / LOKALNE / Tuzla / Foto: Slobodu tokom zimske pauze napustilo 14 fudbalera
Foto: Slobodu tokom zimske pauze napustilo 14 fudbalera

Foto: Slobodu tokom zimske pauze napustilo 14 fudbalera

13.02.2018 11:10

 

Jesenji dio prvenstva FK “Sloboda” Tuzla završio je porazom u Gabeli od NK GOŠK te su crveno-crni na pauzu otišli sa 16 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica što je bilo dovoljno tek za 10. mjesto BHT Premijer  lige BiH. Tokom zimske pauze, Rudarsku 2 je, kako je to i najavljeno  napustio veliki broj  fudbalera koji su u prvom dijelu sezone često dobijali priliku za igru. Slobodu je u protekom periodu napustio: Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazilić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić, Adnan Mujkić (posudba) i Edin Salkić (posudba).

Pripreme za proljetni dio sezone 2017./2018. Sloboda je počela u januaru, a od tada se Sloboda pojačala  sa devet fudbalera (Marković, Ivetić, Mijić, Bekić, Rustemović, Terzić, Hrvanović, Musić, Weitzer) te su prvom timu priključeni fudbaleri iz Omladinskog pogona (Omerović, Hodžić D.,  Maksimović, Hodžić A., Omić, i Kurtalić).

Sloboda prvenstvo nastavlja u subotu, 17. februara utakmicom protiv FK Mladost Doboj Kakanj u okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH, a šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla raspolaže sa 24 igrača i tri golmana. Čak 12 igrača je poniklo u Slobodi, a 11 igrača pripada kategoriji U-21 dok sedam fudbalera prvog tima ima pravo nastupa za juniorski sastav Slobode.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)

 

Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh