Početak / VIJESTI / LOKALNE / Tuzla / Foto: U KŠC „Sveti Franjo“ u Tuzli organiziran pokladni karneval
Foto: U KŠC „Sveti Franjo“ u Tuzli organiziran pokladni karneval

Foto: U KŠC „Sveti Franjo“ u Tuzli organiziran pokladni karneval

13.02.2018 14:52

 

U Katoličkom školskom centru „Sv. Franjo“ u Tuzli u povodu pokladnih svečanosti danas je upriličen tradicionalni karneval pod maskama. Snijeg i hladno vrijeme nisu dozvolili da mnoštvo učenika Osnovne škole i Gimnazije ovog centra izađu na gradske ulice i svoje maske i nošnje prikažu s građanima i zajednički se druže i vesele. No, ni u fiskulturnoj sali škole nije manjkalo ‘cike i vriske’, smijeha, šala i „podbadanja“, kao ni mašte i iznimne kreativnost učenika koji su se danas pretvorili u princeze, indijanke, snaše,  strašila, kosmonaute, dvorske dame i prinčeve, tajanstvene osvetnike i druge likove koje su kreirali i pripremali danima, piše Fena.

Njima su se danas pridružile i Tuzlanske mažoretkinje pod vodstvom profesorice Amire Salković.- Karneval se organizira kao i drugdje u zadnjem tjednu pred početak korizme. Pokušali smo iz naših učenika izvuči onu najkvalitetniju moguću vrstu kreativnosti, da pokažu koliko znaju i mogu. Međutim, glavna poruka ovog današnjeg događaja svakako je da barem jedan dan zaboravimo ozbiljne životne situacije i sivilo svakodnevnice, da se prilagodimo i postanemo neko drugi i proveselimo se. Time završavamo slavlje da bi na dostojanstvenen način, kroz korizmu, dočekali Uskrs – rekao je za Fenu Danijel Barišić, direktor Osnovne škole KŠC „Sveti Franjo“ i glavni organizator današnje maškarade.

Na završetku karnevala proglašene su najuspješnije kolektivne i pojedinačne maske. Među osnovcima nagrađen je Igor Vantić, a među gimnazijalcima Kristijan Handanović. Što se kolektivnih priznanja tiče, „snaše“ VIII razreda Osnovne škole pobrale su sve komplimente, jednako kao i „indijanke“ iz IV razreda Gimnazije, rečeno je Feni.

(TIP/Foto: Miroslav Petrović)

Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh