Početak / VIJESTI / POLITIKA / Izetbegović iskazao punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana
Izetbegović iskazao punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana

Izetbegović iskazao punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana

09.01.2018. / 19:12h Politika – Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iskazao je punu potporu stabilnosti i prosperitetu Irana na današnjem sastanku s veleposlanikom Islamske Republike Iran Mahmoudom Heidarijem, koji je Izetbegovića informirao o trenutačnoj situaciji u Iranu i razvitku događaja nakon demonstracija u ovoj zemlji.

Iranski veleposlanik istaknuo je da su posljednji događaji okončani iskazivanjem masovne potpore građana vladi i političkom rukovodstvu Irana.

 

Napomenuo je da iranski zakoni i praksa dozvoljavaju mirne proteste, što predstavlja zagarantirano pravo na ispoljavanje različitih mišljenja.

 

Po riječima Heidarija, mirni protesti su pod utjecajem neprijateljske emigracije prerasli u nasilne demonstracije, što je dovelo do pogibije 20 osoba i paljenja vladinih zgrada u provincijama, zbog čega su morale intervenirati policijske snage.

 

Između ostalog, razgovarano je i o bilateralnim odnosima BiH i Irana, s posebnim osvrtom na stvaranje boljih pretpostavki za unaprjeđenje ekonomske suradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

 

(Vijesti.ba / FENA)

Klikni i podijeli na mreži...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ostavi Komentar

Na vrh