Početak / VIJESTI / POLITIKA / Kroz izmišljenu ugroženost Čovisti vjerno slijede politiku apartheida
Kroz izmišljenu ugroženost Čovisti vjerno slijede politiku apartheida

Kroz izmišljenu ugroženost Čovisti vjerno slijede politiku apartheida

08.02.2018. / 09:00h Politika – Dennis Gratz za Vijesti.ba

Federalni zastupnik Dennis Gratz osudio je nacionalističku histeriju koju provode lideri HDZ BiH – posebno kroz nastojanje da se Evropska unija instrumentalizuje u pravcu zaštite sistema apartheida u BiH, što samo na prvu zvuči apsurdno, ali je činjenica da su nacionalisti u Brisel na mala vrata unijeli nerazumljivi koncept “legitimnih etničkih predstavnika”.

“Nevjerovatna je etnička distribucija moći i nevjerovatno je licemjerje koje tu pokazuje HDZ. U mjestima gdje su se oni dokopali matematičke većine, svi građani nehrvatske nacionalnosti kao i svi članovi drugih hrvatskih stranaka žive kao građani drugog reda”, kazao je Gratz za Vijesti.ba.

 

“Intelektualna elita i novinari koji dolaze iz Hercegovine, skoro su se listom stavili u službu Dragana Čovića. Istovremeno, ne postoji nikakva alternativa HDZ-u u Hercegovini, jer izmišljena prijetnja ‘ugroženosti’ onemogućava sazrijevanje alternativne politike. Takvo stanje rađa čavariste i čoviste, koji se ne protive građanskoj državi, već samo onoj u kojoj oni neće imati sigurnu vlast”, zaključio je Gratz.

 

(Vijesti.ba)

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh