Početak / VIJESTI / LOKALNE / Sarajevo / Nakon bijega zatvorenika Sejfovića: Uhapšena dvojica čuvara, pronađen motor…
Nakon bijega zatvorenika Sejfovića: Uhapšena dvojica čuvara, pronađen motor…

Nakon bijega zatvorenika Sejfovića: Uhapšena dvojica čuvara, pronađen motor…

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intenzivno rade na rasvjetaljvanju slučaja bijega iz KPZ Sarajevo, odakle je pobjegao Amel Sejfović uz prijetnju vatrenim oružjem.

Vrše se pretresi pojedinih objekata i saslušan je određeni broj osoba, a dvojica zatvorskih čuvara su uhapšena i bit će u pritvoru dok traju istražne radnje.
Izuzeti su video snimci kako bi se utvrdile sve okolnosti, a MUP KS je pojačao aktivnosti na nivou Kantona Sarajevo, s ciljem pronalaska odbjeglog zatvorenika, ali i identifikacije osoba koje su mu pobjegle u bijegu iz KPZ Sarajevo.

Kako je danas saopćeno iz Tužilaštva, MUP KS dobio je dojavu jučer u 14 sati i 30 minuta da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u 14 sati i 25 minuta. Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS policijski službenici MUP –a KS uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu Miljacka.

”Nakon što je Tužilaštvo KS dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila. Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata. Dva uposlenika KPZ-a lišena su slobode. Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu. Inače, u toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u. Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Više informacija bit će objavljeno naknadno.

N1

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh