Početak / VIJESTI / LOKALNE / Brcko / Senada Muratović iz brčanskog Olimpika u mađarski Újpest
Senada Muratović iz brčanskog Olimpika u mađarski Újpest

Senada Muratović iz brčanskog Olimpika u mađarski Újpest

Jedna lijepa sportska priča stiže nam iz Brčkog, a glavni lik priče je mlada fudbalerka Senada Muratović.

Senada je u prvom dijelu sezone nosila dres ŽFK Olimpik Brčko, ekipe u kojoj je bila kapitenka i najbolji strijelac, a u nastavku karijere ova fudbalerka će nositi dres mađarskog Újpesta.

„Moje prve fudbalerke korake sam napravila u Lokomotivi s kapitenskom trakom oko ruke, a već danas sam napravila veliki korak u karijeri, gdje sam iz Olimpika dobila poziv za probu u mađarski Újpest. Nakon tri probne utakmice za Ujpest u kojim sam postigla četiri gola i tri asistencije postigla sam i dogovor sa Újpestom“, kaže Senada Muratović u razgovor za naš portal.

Bivšu fudbalerku Olimpika i Lokomotive u Mađarskoj su dočekali u bolji uslovi za rad uz koje će, kako kaže, pokušati još više napredovati.

„Prvi dojmovi su odlični, puno ozbiljnije i napornije se radi, a uslovi su odlični. U dobroj sam formi, dobro sam se uklopila u ekipi i što je najvažnije počela sam s dobrim partijama i očekujem da ću mnogo više napredovati i nastaviti ostvarivati svoj san“, kazala je Senada na kraju razgovora za Sport1.ba.

The post Senada Muratović iz brčanskog Olimpika u mađarski Újpest appeared first on Otisak.ba.

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh