Početak / VIJESTI / LOKALNE / Tuzla / U Tuzli pokladni karneval pod maskama
U Tuzli pokladni karneval pod maskama

U Tuzli pokladni karneval pod maskama

13.02.2018 08:58

 

Sukladno višegodišnjoj tradiciji, Katolički školski centar “Sv. Franjo” iz Tuzle danas će u povodu pokladnih svečanosti, koje prethode korizmi pred Uskrs, upriličiti tradicionalni karneval pod maskama.

 Učenici tog centra već duže se pripremaju za “maškarijadu”, pa će danas učionice preplaviti likovi princeza, gusara, kraljevića, razbojnika, indijanaca, kauboja, likovi iz filmova strave i užasa, ali i oni iz bajki, a bit će i prerušenih u političare, filmske zvijezde, sportaše…

– Ako nas posluži vrijeme, karnevalska povorka krenut će ispred KŠC-a u Klosterskoj ulici, proći će središtem grada i završiti na Trgu slobode, gdje će se maskirani učenici zadržati i veseliti zajedno s građanima. U slučaju lošeg vremena, odnosno padavina ili velike hladnoće, maškare će se predstaviti u našoj fiskulturnoj dvorani – izjavila je Feni direktorica Opće gimnazije KŠC “Sveti Franjo” Žana Altumbabić.

Karnevalska povorka krenut će kroz grad ili ka fiskulturnoj dvorani škole u 11.00 sati, a pridružit će im se i članovi Limene glazbe i Tuzlanske mažoretkinje.

(TIP/Fena)

Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh