Početak / MAGAZIN / Većina Hrvata nema hrabrosti tražiti povišicu od poslodavca
Većina Hrvata nema hrabrosti tražiti povišicu od poslodavca

Većina Hrvata nema hrabrosti tražiti povišicu od poslodavca

Zaposlenici koji se osjećaju nezadovoljno plaćom imaju veću vjerojatnost da će tražiti bolje plaćen posao, pokazuju rezultati međunarodnog istraživanja, prenosi MojPosao.

Mogućnost ostvarivanja viših primanja čak dvije trećine Hrvata vidi jedino u traženju novog posla, pokazuje istraživanje Paylab Compensation Monitora, čiji je dio i hrvatska MojaPlaća, provedeno na više od 34.000 ispitanika.


Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
OBJAVILA FINA:


Prosječna državna plaća 6470 kn, kod privatnika 4840 kuna


Opcije kao što je iniciranje rasprave o plaći i pregovaranje o povišici s nadređenim bira samo četvrtina potplaćenih zaposlenika. Petina takvih zaposlenika odlučila je razgovarati s nadređenim na temu napredovanja u karijeri. Otprilike petina radnika pokušala bi pronaći dodatni posao za povećanje dohotka, a petina zaposlenika razmotrila bi i pokretanje vlastitog posla.
Thinkstock | Autor: Thinkstock

Foto: ThinkstockS druge stane, anketa je pokazala da zaposlenici, koji su procijenili svoju zaradu kao adekvatnu imaju puno veću sklonost ostati raditi kod trenutačnog poslodavca i manje su skloni tražiti drugi posao. U usporedbi s ljudima koji smatraju da su potplaćeni, 40 posto ispitanika koji smatraju da su dovoljno plaćeni prije će odabrati napredovanje u karijeri na višu poziciju ili daljnje obrazovanje kao dio strategije povećanja dohotka.

themoviedb.org
themoviedb.org
ŠTO SE PROĐE


6 poslova, 9 povišica i 1 afera s kolegom tipični je radni staž


Druga mogućnost koju preferiraju zaposlenici koji smatraju da su adekvatno plaćeni je prekovremeni rad.

Klikni i podijeli na mreži...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi Komentar

Na vrh